trae

Turn around

Turn around.

Kender du følelsen af at gå ved Vesterhavet, hvor vinden hiver i håret og du kan mærke, hvordan håret hvirvler rundt. Sandet fyger og rammer huden. Det er som bitte små stød, når det rammer det tynde hud omkring øjnene. Vinden er lun og behagelig og farverne er fantastisk lette i douchede farver. Bølgerne bruser og larmer. Og det hele føles dejligt og behageligt. Sådan var oplevelsen forleden, hvor jeg var ved Vesterhavet. Det er rasende elementer og renser en udmattet sjæl. Havet er det mest rensende element vi har i naturen. Havet gør altid noget godt for mig, om det er på en sommerdag, med dovne bølgeskvulp og en brændende sol. Eller en hidsig og kold efterårsdag. Forleden var det havet som hjalp mig ud af den stærke modvind jeg længe havde været oppe imod.

Kender du det her med, at være i modvind. Det har jeg været mange gange og vinden vender heldigvis på et tidspunkt. Vinden vender ikke af sig selv. Den vender når jeg er parat til at trække mig. Det er et super redskab at kunne arbejde i modvind, når rødderne er solidt plantet. Stammen er sund, fordi den har fået den rigtige næring. Men nu havde den været stiv og smerteligt igennem en længere periode. Det tror da pokker, at nakkemusklerne blev stive og det knagede længere ned i stammen. Okay, hvad gør vi så lille du? Det modsatte af modvind må være medvind. ”Turn around” Bingo. Det var lige hvad Vesterhavet gjorde ved mig forleden. Den fik min krop til at forstå, at den stærkeste vind også kan være varm, blød og behagelig, og den kan komme fra flere retninger. Det kommer bare an på, hvilken retning vi vender næsen i mod.

Jeg kørte i ring, det er let, for det kræver ikke så meget. Det er genkendeligt. Kvalmen og smerten fra det genkendelige ved at køre i ring er næsten ikke til at bære. Der er andre muligheder. Jeg kæmpede, som det bedste jeg har lært, og når det ikke virker…. ”Turn around” Tag ansvar og handling. Jeg har rettet blikket længere ud mod horisonten. De små bump de gør ikke så meget. De er hurtigt overstået. Og jeg kan stadig se horisonten.

For nu at vende tilbage til det gamle krogede træ. Så elsker jeg mest de krogede træer, som har stået i alt slags vejr og vind. De har lært, at tilpasse sig, når bare rødderne står fat, og de får lidt næring. De bliver noget særligt. I mine øjne er de smukke og værd at arbejde med. Vi vokser alle ind i himlen på et tidspunkt. De høje slanke træer der vokser direkte ind i himlen. De er også smukke på deres måde. De er alle plantet i en flok og læner sig op af hinanden. De har alle fåret den samme næring. Der er ingen forskel på dem. Og der er mange af dem. Det er svært at se forskel og der er ikke et eneste af dem, som gør indtryk på omgivelserne. De vælter også meget nemmere når vinden raser. Vælter der et træ tager vinden et helt stykke af området.

Hvilken slags træ er du og hvordan er du blevet til det træ?

Jeg er blevet det træ som jer er, ved et godt rodnet, og en tilpas næring. Således kan jeg stå oprejst i alt slags vind. Derfor kan jeg træde ud af modvinden. Modvind er ikke den rigtige retning. Jeg har lavet en ”Turn around” Jeg har taget ansvar. Jeg har givet mig selv den vind, som skal få lov at bære mig, forhåbentligt i lang tid. Ud til fjerne horisonter.

Vil du med på en go varm og kærlig vind. Mit bedste råd, tag ansvar og lad vinden føre dig i den dejligste retning. Du bestemmer kursen mod fjerne horisonter.

Go vind

Dorthe Bjerre

Jeg er en livsklog kvinde med hjertet på rette sted. I forening med de proffesionelle redskaber fra neurokommunikation har jeg skabt et godt grundlag for at være med dig et stykke af din vej, indtil du får skabt dine nye værktøjer til positiv forandring. Hele mit liv har jeg arbejdet med mad/ernæring og mennesker. Jeg har erfaring med alle aldersgrupper og med mange forskellige kulturer, hvilket gør, jeg har en multikulturel forståelse og erfaring med mennesker. Jeg arbejder med det hele menneske, og tager udgangspunkt i det hele menneske. Jeg har ingen forudsætning for at vide, hvilken vej du vil gå – men med mine redskaber som NLP coach kan du sikkert og trygt finde din vej med hjælp fra mig. Igennem vort liv vil vi møde kriser og udfordringer, som kan være svære og følelserne kan tage magten over os. Dette er en helt naturlig del af at leve livet. Jeg har selv været igennem forskellige kriser. Derfor ved jeg ofte, hvordan det føles på egen krop og psyke. Vore redskaber til at komme igennem disse livskriser kan være meget forskellige. Jeg valgte at være min egen bedste ven og tog ansvar for mine valg. Med min værktøjskasse og de fantastiske redskaber fra NLP kan jeg hjælpe dig med at komme videre på din vej i en bedre og hel udgave af dig selv. Jeg møder dig med forståelse, respekt og lydhørhed for, hvad du har på hjerte, og i hvilken retning du ønsker at føre dig selv. Privat er jeg omgivet af mine to dejlige drenge, svigerdøtre og børnebørn.