bath

Bid livet i låret.

Der er intet galt i at sige, jeg har en dårlig periode – jeg er ked af det – jeg har det svært….

Hvorfor er det svært for mange mennesker, at stå ved de disse følelser? For de fleste er det meget nemmere at sige, jeg har det fantastisk, jeg er lykkelig, det går så godt. Ja, det er dejligt i de perioder, hvor det er sådan. Men gå rundt og være evig glad og gøre udtryk for noget som ikke helt stemmer, er det lykken? Jeg tror det næppe.

Det, som gør forskellen, om vi tør stå ved de svære følelser, det handler om tillid – tillid til livet – tillid til dig selv – vil du dig selv i bund og grund. Møder du dig selv med venlighed og accept. Møder du dig selv med kærlighed og tillader du dig selv, at imødegå og tage hånd om dig selv i svære perioder?

De svære følelser vil os det bedste. Det er et udtryk for psykisk sundhed. Der er noget som gør ondt og det skal vi tage hånd om. Det skal vi lære noget af. Vi skal lære noget om os selv. Nøjagtigt som når vi får feber. Det er også tegn på sundhed. Det er tegn på, at vores krop forsøger at dræbe bakterier med feberen. Derfor skal vi mærke feberen og respektere, der vil gå et par dage, inden vi er på fulde omdrejninger igen.

Byd alle dine følelser velkommen – de vil sige dig noget. Det handler om du tillader dig selv at være dig. At komme ned i kroppen og mærke dig selv. At stå ved dig selv og være i dig selv. Tankerne er kun noget vi låner. Så du skal ned i kroppen og mærke dig selv, for det er dig. Det handler om dig, du skal tage ansvar for dig selv.

Når du accepterer dig selv – sådan helt og holdent. Så vil du opleve, hvordan dine sår vil heles og du vil vide, hvad du skulle lære af denne smerte. Du skulle lære noget om dig. Du vil forstå, hvem du er. Livet kommer med det hele. Det handler om, hvordan du rummer livet og er tilstede i dit eget liv, med alle følelser i behold. Det hjælper ikke at udelukke en eneste af dine følelser. De er der alle for dit eget bedste.

Byd dem velkommen og bid livet i låret.

Tak fordi du læste med.

Håber du kan bruge ordene til, at omfavne de svære følelser når de trænger sig på næste gang.
Kærligst Dorthe

Dorthe Bjerre

Jeg er en livsklog kvinde med hjertet på rette sted. I forening med de proffesionelle redskaber fra neurokommunikation har jeg skabt et godt grundlag for at være med dig et stykke af din vej, indtil du får skabt dine nye værktøjer til positiv forandring. Hele mit liv har jeg arbejdet med mad/ernæring og mennesker. Jeg har erfaring med alle aldersgrupper og med mange forskellige kulturer, hvilket gør, jeg har en multikulturel forståelse og erfaring med mennesker. Jeg arbejder med det hele menneske, og tager udgangspunkt i det hele menneske. Jeg har ingen forudsætning for at vide, hvilken vej du vil gå – men med mine redskaber som NLP coach kan du sikkert og trygt finde din vej med hjælp fra mig. Igennem vort liv vil vi møde kriser og udfordringer, som kan være svære og følelserne kan tage magten over os. Dette er en helt naturlig del af at leve livet. Jeg har selv været igennem forskellige kriser. Derfor ved jeg ofte, hvordan det føles på egen krop og psyke. Vore redskaber til at komme igennem disse livskriser kan være meget forskellige. Jeg valgte at være min egen bedste ven og tog ansvar for mine valg. Med min værktøjskasse og de fantastiske redskaber fra NLP kan jeg hjælpe dig med at komme videre på din vej i en bedre og hel udgave af dig selv. Jeg møder dig med forståelse, respekt og lydhørhed for, hvad du har på hjerte, og i hvilken retning du ønsker at føre dig selv. Privat er jeg omgivet af mine to dejlige drenge, svigerdøtre og børnebørn.