Hvilket brændstof giver du din krop?
I morges stod jeg i mine egne tanker mens jeg tankede bilen. Så ser jeg en kvinde komme gående på fortovet med to poser morgenbrød fra bageren. Det fik mig til, at reflektere lidt over min egen madkultur eller måske nærmere forandringen i den.
For en del år siden, hvor jeg skulle købe nyt hus, var det et ekstra plus, hvis huset lå tæt på en bager. Fordi det var sååå lækkert, at få nybagte rundstykker søndag morgen. Uhm, det smagte.
På dette tidspunkt og tidligere i mit liv bagte jeg meget brød. Med to teenagedrenge og deres kammerater i huset, kunne der spises meget brød. Så søndag var det lækkert med bageren lige om hjørnet.
Sådan har jeg det ikke i dag. Ikke fordi der er noget galt med hverken hjemmebagt brød eller bagerens brød. Det smager da fantastisk og især med smør, ost og syltetøj. Lækkert.
I dag har jeg mere fokus på at få rigeligt med grøntsager, også til min morgenmad.
Det hvide brød er erstattet med ristet rugbrød. Det er altid lige ved hånden og med en tur i brødristeren er det virkelig lækkert.
Jeg kan mærke en tydelig forandring i hele kroppen efter grøntsagerne har fået første prioritet i min kost. Der ophobes ikke så mange affaldsstoffer i min krop som tidligere, hvilket kan mærkes ved mindre smerter i leddene og maven er ikke længere så oppustet. Tarmene har også fået meget bedre vilkår. Og ikke mindst har jeg fået mere energi.
Denne årstid er helt fantastisk i forhold til dansk frugt og grønt. Det bugner på markeder og i køkkenhaverne. I formiddags var jeg på marked og var så heldig at møde en kvinde, som solgte økologiske grøntsager. Uhm. Det er så lækkert.
Jeg er ikke blevet veganer, men jeg prioriterer årstidens grøntsager meget højt.
For at gøre en lang historie kort – så vil jeg bare fortælle dig, at det er vigtigt, hvilket brændstof du tanker din krop med.
Velbekomme og go’ appetit i alle vore lækre efterårsgrøntsager.