balance

Tak din hjerne

Tak din hjerne den er fantastisk og former sig efter den måde vi lever og spiser på.

Så bestemt ja!!!

Hvorfor skriver jeg nu sådan…… Det gør jeg fordi, i vores samfund er vi efterhånden blevet til ”sager” og alt skal inddeles i kasser. Der bliver ikke lyttet så meget til det hele menneske som tidligere. Hvis ikke jeg kan lytte til det hele af mig selv, og gøre det bedst muligt for mig selv i forhold til min sundhed. Hvem skal så?

Vores krop og psyke hænger ulasteligt sammen. Hvis ikke jeg spiser den mad, som gør mig godt og giver mig go samvittighed, så bliver der hurtigt kaos og dårlig samvittighed i mine tanker og følelser omkring mig selv. Når jeg skriver sund kost, så mener jeg, masser af årstidens grøntsager og frugt, magert kød og fisk og andre proteiner fra bønner og bælgfrugter, suppleret af sunde fedtstoffer og kerner. Ved denne kost har jeg en dejlig følelse i kroppen af velvære, og dette kan jeg transformere til positive tanker omkring min sundhed. Hvilket jeg tror har stor betydning for min indre biokemi. Jeg er min egen medicin, som ikke har nogen bivirkninger – det er lige ved hånden – bare jeg er opmærksom og nærværende.

Nu skal det ikke lyde som jeg er total fanatisk og jeg dyrker ikke kostreligion. Der er også plads til kager og rødvin. Men med tanken: Det er nydelsesmidler, som skal nydes. Det er sundt for sjælen og skal nydes i hensigtsmæssige mængder. Hvis det bliver meget sundt for sjælen…. Brug pytknappen og op på hesten igen.

Når jeg snakker kost med mine kunder, kan det siges så kort: lav et regnskabsark med indtægter og udgifter. Nøjagtigt som med vores økonomi. På samme måde kan vi opstille den mad vi tager indenbords. Der er noget som er indtægter for kroppen og noget er udgifter. Der skal være en vis balance. Kvick lånene har alt for høje renter. Det samme gælder på kost kontoen. Indtager vi for meget junkfood, så ophobes der en masse affaldsstoffer i vores krop. Vore organer kan simpelthen ikke forarbejde det hele, og noget bliver samlet i depoter rundt omkring, som senere kan udvikle sig til livsstilsygdomme. Det er ikke kun overflødigt fedt, som kan ses, der bliver et problem. Vores hjerne bliver også påvirket i negativ retning, hvis vi fodrer den med forarbejdet og sukkerrig mad. Så denne sætning” jeg går sukkerkold” tjah, det er altså ikke chokolade og sukker din hjerne beder om. Det er stabil og sund mad den beder dig om. Kroppen skal have det rigtige brændstof og den vil køre upåklagelig.

Vil du med på livets landevej med en spindene motor?

Dorthe Bjerre

Jeg er en livsklog kvinde med hjertet på rette sted. I forening med de proffesionelle redskaber fra neurokommunikation har jeg skabt et godt grundlag for at være med dig et stykke af din vej, indtil du får skabt dine nye værktøjer til positiv forandring. Hele mit liv har jeg arbejdet med mad/ernæring og mennesker. Jeg har erfaring med alle aldersgrupper og med mange forskellige kulturer, hvilket gør, jeg har en multikulturel forståelse og erfaring med mennesker. Jeg arbejder med det hele menneske, og tager udgangspunkt i det hele menneske. Jeg har ingen forudsætning for at vide, hvilken vej du vil gå – men med mine redskaber som NLP coach kan du sikkert og trygt finde din vej med hjælp fra mig. Igennem vort liv vil vi møde kriser og udfordringer, som kan være svære og følelserne kan tage magten over os. Dette er en helt naturlig del af at leve livet. Jeg har selv været igennem forskellige kriser. Derfor ved jeg ofte, hvordan det føles på egen krop og psyke. Vore redskaber til at komme igennem disse livskriser kan være meget forskellige. Jeg valgte at være min egen bedste ven og tog ansvar for mine valg. Med min værktøjskasse og de fantastiske redskaber fra NLP kan jeg hjælpe dig med at komme videre på din vej i en bedre og hel udgave af dig selv. Jeg møder dig med forståelse, respekt og lydhørhed for, hvad du har på hjerte, og i hvilken retning du ønsker at føre dig selv. Privat er jeg omgivet af mine to dejlige drenge, svigerdøtre og børnebørn.