corona

Er du den bedste udgave af dig selv i Coronatiden?

Er du den bedste udgave af dig selv i Coronatiden?

Ja, det er vist gået op for de fleste, at vi har Coronatid. Ikke bare i Danmark – it`s all over.

Mange er frustrerede over situationen – hvordan skal det gå – det er en ny situation – det er ikke prøvet tidligere. Derfor er det nemmeste, at pege fingre efter alle de andre, og hvordan de opfører sig i denne tid. Det interessante er, hvordan du og jeg opfører os i denne tid.

Det er lige nu vi kan få en ny indsigt i os selv og vore medmennesker.

Tilbøjeligheden til at stikke pegefingeren frem, er meget nem. Det er straks sværere med de tre fingre, der peger ind mod os selv. Se dem kan vi arbejde med.

Er du rolig og fattet eller er du frustreret, skræmt og angst fyldt i denne Coronatid?

Indrømmet, så blev jeg i første omgang forarget og fuldstændigt blæst omkuld ved fødevarehamstringen, der satte total i gang onsdag aften. Jeg tænkte i første omgang, har jeg ikke forstået sagens alvor, siden jeg ikke gider lette rumpen fra sofaen onsdag aften. Altså, for at køre i et eller andet supermarked med den største kundevogn for at hamstre alt, hvad jeg kan finde på. Efterfølgende fik jeg tanken, er jeg en af de første der vil dø i en krisesituation. Altså, fordi jeg er tilbageholdende og ikke kæmper om gær og toiletpapir. Ved nærmere eftertanke, nej det tror jeg alligevel ikke. Så vidt jeg husker fra sidste førstehjælpskursus, så er ro og overblik noget af det første vi skal udøve i en krisesituation.

Helt naturligt, er man angst og frygter det værste, så er det instinkterne der træder i karakter.

I min praksis arbejder jeg meget med, at vi skal kunne passe på os selv, inden vi kan tage os af andre mennesker. Nøjagtigt som vi bliver instrueret i på startbanen, inden flyet går i luften. Hvilket ikke er så pænt, hvis det bliver omsat til hamstring, men jeg forstår mekanismen.

Vi har alle tre hjernedele, som består af den tænkende del, følelseshjernen og instinkterne. Det er ikke godt, når det kun er den ene del, som overtager alt arbejdet. Det kan desværre være det, som sker i kortere perioder hos nogle. Jeg forsøger at være overbærende. Samtidigt tænker jeg, ingen af os er stærkere end det svageste led.

Jeg tænker, denne tid kan få os til at vågne op, og få os til at agere som det flokdyr vi nu engang er. Til trods for alle mulige selvmanipulerende tiltag, som mange af os udøver i denne idealiserede verden.

Måske vi i denne situation kan komme endnu tættere på os selv og vore medmennesker.

Lad os få det bedst mulige ud af denne tid. Lad os vise det bedste af os selv!

Dorthe Bjerre

Jeg er en livsklog kvinde med hjertet på rette sted. I forening med de proffesionelle redskaber fra neurokommunikation har jeg skabt et godt grundlag for at være med dig et stykke af din vej, indtil du får skabt dine nye værktøjer til positiv forandring. Hele mit liv har jeg arbejdet med mad/ernæring og mennesker. Jeg har erfaring med alle aldersgrupper og med mange forskellige kulturer, hvilket gør, jeg har en multikulturel forståelse og erfaring med mennesker. Jeg arbejder med det hele menneske, og tager udgangspunkt i det hele menneske. Jeg har ingen forudsætning for at vide, hvilken vej du vil gå – men med mine redskaber som NLP coach kan du sikkert og trygt finde din vej med hjælp fra mig. Igennem vort liv vil vi møde kriser og udfordringer, som kan være svære og følelserne kan tage magten over os. Dette er en helt naturlig del af at leve livet. Jeg har selv været igennem forskellige kriser. Derfor ved jeg ofte, hvordan det føles på egen krop og psyke. Vore redskaber til at komme igennem disse livskriser kan være meget forskellige. Jeg valgte at være min egen bedste ven og tog ansvar for mine valg. Med min værktøjskasse og de fantastiske redskaber fra NLP kan jeg hjælpe dig med at komme videre på din vej i en bedre og hel udgave af dig selv. Jeg møder dig med forståelse, respekt og lydhørhed for, hvad du har på hjerte, og i hvilken retning du ønsker at føre dig selv. Privat er jeg omgivet af mine to dejlige drenge, svigerdøtre og børnebørn.